Preskoči na glavno vsebino
Individualno prilagajanje
14-dnevna pravica do vrnitve¹
Večkratno jamstvo najboljše cene
Veliko izdelkov neposredno od proizvajalca
Vroča linija +49 (0)2271-989630-0

Čapiranje piva: nasveti za popolno pivo s stabilno peno


Čapiranje piva: nasveti za popolno pivo s stabilno peno

Čapiranje piva je umetnost, ki jo mnogi podcenjujejo. Pravilno natočeno pivo z optimalno količino pene lahko močno izboljša okus in doživetje. V tem članku si bomo ogledali, kako pravilno točiti pivo, kako točiti pivo brez pretirane pene, zakaj je prevelika količina pene pri točenju problematična in kako dolgo traja popolno pivo. Upoštevajte te nasvete in uživajte v pivu z malo pene v vsej njegovi veličini!

Prava tehnika tapkanja

Za pravilno natakanje piva je potrebno nekaj spretnosti in znanja o pravilnem kotu in pretoku piva. Najprej držite kozarec pod kotom 45 stopinj in popolnoma odprite pipo za pivo. Pustite, da pivo nežno steče v kozarec, in ga počasi poravnajte, da nadzorujete peno. Postopek točenja zaključite tako, da držite kozarec ravno in zaprete pipo. Na ta način boste dosegli popolno natočeno pivo z idealno peno.

Risanje piva brez pene

V nekaterih primerih želite pivo točiti brez pretirane pene, na primer pri delu za točilnim pultom ali ko je kozarec že poln. Če želite točiti pivo brez pene, držite kozarec naravnost in počasi ter popolnoma odprite pipo za pivo. To prepreči nastanek pene, saj pivo teče neposredno v kozarec, ne da bi udarilo ob dno kozarca. S preprečevanjem nastajanja pene dobite pivo z manj karbonizacije in prijetnejšo izkušnjo pitja.

Zakaj je preveč pene problem

Prevelika količina pene na pipi lahko povzroči številne težave. Prvič, preveč pene zmanjša prostornino dejanskega piva v kozarcu, kar pomeni, da kupec za svoj denar dobi manj piva. Drugič, preveč pene lahko vpliva na okus piva, saj pena vsebuje ogljikov dioksid, ki razredči okus piva. Prav tako lahko preveč pene povzroči, da pivo zaradi uhajanja ogljikovega dioksida hitreje splahni.

Pomen pravilne hitrosti doziranja

Hitrost točenja piva ima odločilno vlogo pri nastajanju pene. Prehitro pipkanje povzroči preveč pene, medtem ko je lahko pivo zaradi prepočasnega pipkanja videti plosko in neprivlačno. Dobra smernica za hitrost stepanja je približno 1 do 2 sekundi za 0,1 litra piva. Z enakomernim in nadzorovanim stepanjem boste dobili optimalno pivo s popolno peno.

Idealen čas za točenje popolnega piva

Čas, ki je potreben za točenje popolnega piva, se lahko razlikuje glede na vrsto piva. Praviloma pa mora biti pivo natočeno v manj kot dveh minutah. S pravo pipo za pivo to ni težava. Če traja dlje kot dve minuti, to lahko pomeni težavo s sistemom za točenje ali temperaturo piva. Poskrbite, da bo pivo dobro ohlajeno, da zagotovite optimalen čas točenja.

Zaključek

Čapiranje piva zahteva določeno mero spretnosti in znanja, da bi dosegli popoln rezultat. Z uporabo prave tehnike, izogibanjem prekomernemu penjenju, pozornostjo na hitrost točenja in upoštevanjem optimalnega časa točenja lahko uživate v pivu z nizko vsebnostjo pene, ki ima poln okus in aromo. Ko boste naslednjič uživali v pivu, upoštevajte te nasvete in doživite popolno pivsko izkušnjo!

Stopite v stik z nami in skupaj bomo našli pravo pivsko pipo za vas. Izkoristite naše dolgoletne izkušnje. Stopite v stik z nami:+49 (0)2271989630-0ali po e-pošti:verkauf@getraenkezapfanlagen.net
Zdaj naročite pipo za pivo in uživajte v sveže natočenem pivu:
Ogled neposredno v trgovini

Sorodni izdelki

Micro Matic C-TAP pipa za pivo iz nerjavečega jekla

Variante iz 112,82 €*
116,95 €*
500 > na zalogi
Pipa za pivo Dozirna pipa s kompenzatorjem V10 iz nerjavečega jekla CMB

Variante iz 132,32 €*
144,94 €*
Dozirna šoba za črno pivo, s kompenzatorjem

133,36 €*
Kompenzator pivska pipa pivska pipa iz nerjavečega jekla

Variante iz 99,00 €*
123,68 €*
500 > na zalogi

5 5 Povprečna ocena od zvezdic

Kompenzacijska pipa za pivo - kromirana

49,85 €*